Wat is een tandprotheticus?
Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten van uitneembare gebitsprotheses. Een tandprotheticus heeft zowel de technische als medisch-biologische kennis om een uitstekend passend gebit voor U aan te meten. Deze kennis verkrijgt de tandprotheticus gedurende verschillende opleidingen met een totale duur van 9 jaar.
Het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus is dat de tandarts de gebitsprothese alleen aanmeet en dan de prothese laat vervaardigen door een tandtechnisch laboratorium. De tandprotheticus werkt namelijk vanaf uw eerste bezoek tot en met het afleveren geheel zelfstandig aan uw gebitsprothese.
Wanneer is het raadzaam om advies te vragen?:
- U gebruikt plakmiddelen, watjes of andere middelen.
- Uw gebitsprothese veel te los zit.
- U heeft vaak last van hoofdpijn, oorpijn of kaakpijn.
- U ontstoken mondhoeken heeft.
- Uw gezicht is ingevallen.
- Uw gebitsprothese al veel wat ouder is.
- U regelmatig stukken heeft aan uw gebitsprothese.
Na het behalen van de diploma tandprotheticus in 1998. Is Mevr. v. Raaij – Wesseling begonnen met het zelf behandelen van patiënten. Sinds de verhuizing van het tandtechnisch laboratorium in 2001. Is inpandig een behandelruimte gemaakt en is Mevr. v. Raaij – Wesseling zich meer gaan richten op het behandelen van patiënten. En is nu met ruim 15 jaar ervaring van een eigen praktijk zeer kundig in het aanmeten van een gebitsprothese.
Dhr. J. v. Raaij is na het behalen van zijn diploma’s Tandtechniek en Specialisatie prothese. In 2011 begonnen met de opleiding Tandprotheticus. Sinds 17 Juli 2015 is hij aan de Hogeschool Utrecht afgestudeerd als Tandprotheticus. Nu zal hij samen met Mevr. v. Raaij – Wesseling de praktijk voortzetten.
Mevr. I. Jerbić is na het behalen van haar diploma Tandtechniek door gaan studeren voor Tandprothetiek. Sinds Juli 2020 is ze aan de Hogeschool Utrecht afgestudeerd als Tandprotheticus.